Расте броят на жертвите на наводненията в Гърция. До най-висока достигна степента

...
Расте броят на жертвите на наводненията в Гърция. До най-висока достигна степента
Коментари Харесай

Наводненията в Гърция: Най-висока степен на тревога в Лариса

Расте броят на жертвите на наводненията в Гърция. До най-висока доближи степента на паника в град Лариса в централната част на страната, където водите на местната река продължават да се повишават и на места достигат 10 метра. В част от предградията на Лариса водата към този момент е дълбока 3 метра.

Въпреки че дъждовете в региона стопираха в четвъртък, реката продължава да приижда поради огромните количества вода стичаща се от планините. Спасителни екипи са се борили през цялата нощ, с цел да предотвратят заливането и на централните елементи на града. Според управляващите нивото на водата от през вчерашния ден се е покачило с още половин метър и доближи 10 м. В някои квартали на Лариса водата е с дълбочина 3 метра.

“В последния миг пристигна човек с лодка и ни изведе. Щяхме да се удавим. Изведнъж имаше три-четири метра вода ”, споделя оживял от бедствието.

Безпокойство и в селата към Кардица и Трикала. По данни на управляващите десетки остават блокирани. Тялото на стара жена бе открито, с което броя на жертвите продължава да пораства. 1700 души са избавени с лодки и транспортни средства, а други 296 са извадени от наводнените региони с хеликоптер от 14 села, в това число 150 души, които са имали потребност от незабавна здравна помощ. В избавителните интервенции са взели участие повече от 1000 спасители и 20 хеликоптера.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР